Suomeksi

CrossFit on monipuolinen urheilumuoto, joka on viime vuosina saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Alkujaan CrossFit-lajin harrastajat löytyivät Pohjois-Amerikan poliisi- ja pelastuslaitoksilta, mutta nykyään harrastajapiiri on kasvanut valtavasti ja tällä hetkellä CrossFit-saleja löytyy maailmanlaajuisesti yli 3000. Suomessa CrossFit-saleja on tällä hetkellä yli kolmekymmentä.

CrossFit-harjoittelun tarkoituksena on taata urheilijalle mahdollisimman tasapainoinen harjoittelu. Ajatuksena onkin, että harjoittelijan heikkouksista tulee hänen vahvuuksiaan ja että hän selviytyy erilaisista fyysisistä tehtävistä, niin pitkänmatkan juoksusta kuin painavasta maastavedosta. Tarkoituksena ei ole ollut keksiä pyörää uudelleen, vaan lainata tehokkaita harjoitusmuotoja eri lajeista. Tämän vuoksi harjoitteluun kuuluu muun muassa painonnostoliikkeet, erilaiset voimisteluliikkeet, kuten leuanveto, punnerrus ja käsilläseisontapunnerrus. Tämän lisäksi kahvakuulaliikkeet, soutu ja juoksu kuuluvat harjoituksiin.

Tarkoituksena on kehittää tasapuolisesti urheilijan kymmentä fyysistä ominaisuutta:

 1. Hengitys- ja verenkierto elimistön kestävyys
 2. Lihaskestävyys
 3. Voima
 4. Liikkuvuus
 5. Räjähtävyys
 6. Nopeus
 7. Koordinaatio
 8. Ketteryys
 9. Tasapaino
 10. Tarkkuus

Vaikka CrossFit on suosittu ammattiurheilijoiden keskuudessa, se sopii erinomaisesti kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille sen muokattavuuden vuoksi. Jokainen harjoitus on skaalattavissa harrastajan omien kykyjen mukaan. Tämän vuoksi laji sopii erinomaisesti, niin ammattiurheilijoille kuin ikäihmisille.

Comments
 1. Small correction! It says here in Finnish that the Free Classes are held every Sunday? Correct me if i’m wrong that it should be: Free Classes are held every Saturday (exept. 28th of January) ?

  • HannaK says:

   Me jo luultiin, että kaikki sunnuntait oli korjattu lauantaiksi. Kiitos, kun huomasin tuon aivopierun. Asia on korjattu nyt 🙂

Post questions, comments or experiences!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s