Testimonials and Media

Here at CrossFit Central Helsinki our mission is to provide excellent coaching and a great environment to support improvements to our member’s health and fitness.

Here are some reviews and media stories about us. Below you can see the thoughts of some of our members.

Below the videos are the thoughts of some our members about us.

Taisto Workout Challenge

Elastinen – Hallussa feat. Jontte Valosaari filmed at CrossFit Central Helsinki

Teflon Brothers featuring Matti Nykänen – Tuusala Mielessäin. Filmed at CrossFit Central Helsinki

NRJ prepares for the Tough Viking Race 2014

This slideshow requires JavaScript.

Comments
 1. CrossFit Central Helsingissä on aina hyvä fiilis! Ei tarvitse pelätä puhua kenenkään kanssa. Joukkomme muodostuu erikokoisista -tasoisista ja -ikäisistä liikkujista ja liikkumattomista;)Täällä kaikki saavat erinoimaista – ja henkilökohtaista – tukea ja palautetta treeneistä, ja täällä kaikki voivat treenata kunto- ja taitotasosta riippumatta. Valmistautuessani CrossFitin SM-kisoihin Ben on valmentanut minua ja näyttänyt osaamisensa mm. tankonostoissa ja muissa hyvää tekniikkaa vaativissa harjoitteissa.

 2. Jeh!
  Olen vasta-alkaja Crossfitissä ja voin kertoa että en ole päiväkään katunut että lähdin tälle salille tätä lajia treenaamaan. Kohta kuukausi treenejä takana. Alku on ollut intensiivistä ja joka treenin jälkeen on ollut ihan mahtava fiilis. kokoajan mennään eteenpäin ja aina on saanut hyvät neuvot Beniltä ja Hannalta niin ei ole tippunut tanko kenenkään varpaille, ei edes omille, vielä! Palautetta tulee varmasti ja näin oppii treenaamaan oikein ja itseään satuttamatta. Mahtavin tässä lajissa mitä olen kokenut on treeneissä se tekemisen meininki ja kaverin kannustaminen jos alkaa patterit loppumaan. Motivaatio vaan kasvaa koko ajan kun treenit on ohi niin odottaa jo seuraavan päivän treenejä, ainakin omalla kohdallani. Tällä salilla treenataan oikeasti. Suosittelen Crossfit Central Helsinki-salia ja kaikille jotka kaipaavat kunnon treeniä. Salilla on hyvä henki päällä ja saat treenata omalla tasollasi niin että hiki lentää ja treenin jälkeen tiedät että homma toimii kun jalat huutaa armoa koko muun kropan huutaessa samalla.

  Crossfit Central Helsinki – Ei liene kysyttävää

 3. Ilkka Perttu says:

  I’ve started trainging in January 2011 at CrossFit Central Helsinki and have only positive things to say. The gym, the coaches, the varied & fun training program are all great.

  All critical techniques are taught in great detail with everyone getting close personal attention.
  I fully expect all aspects of my fitness to get a big boost in the upcoming months training at this terrific gym!

 4. Tuomo Sirkka says:

  Aloitin lajin parissa Benin ja Hannan ohjauksessa ulkotreeneissä syksyllä 2011 ja jatkoin treenaamista hienoissa tiloissa Crossfit Central Helsinki salilla. Crossfit vei heti mennessään, enkä ole sen jälkeen perus punttisaliharjoittelua tarvinnut tai edes kaivannut. Treenatessa on aina ohjaaja Ben tai Hanna paikalla, jotka varmistavat että kaikki tehdään oikealla tekniikalla. Minun tapauksessa myös rauhoittavat liian suurta intoa, jolla minimoidaan yliyritys ja loukkaantumiset. Lajissa ja treeneissä on niin paljon vaihtelua, monipuolisuutta ja jokaiselle oman kuntotasoon vastaavaa haastetta ettei välttämättä tarvitse muuta liikuntaa harrastaa.

 5. Crossfit-salin jos toisenkin kolunneena arvostan suuresti myös Centralin valmennusta ja Benin pieteettiä oikeaoppisten suoritusten suhteen. Vuosienkin jälkeen voi oppia rutosti uutta. Mustekala-sääntö on treenaajan paras kaveri. Samoin time capin (aikaraja) käyttäminen palvelee tällaista, joka muutoin tekee vaikka puolitoista tuntia, jotta saa treenin läpi.

  Itse sali on mahtavan ilmava, happi ei lopu kesken! Porukka on, kuten CF-saleilla yleensäkin, mukavaa ja motivoitunutta. Central on hieno lisä pääkaupunkiseudun CF-saleihin. 🙂

 6. Needless saying I am a sports “fanatic” but having admitted that I can also admit CrossFit opened a new positively advanced, training technique (and routine) never saw possible before. No matter how often one trains muscles get used to every possible weight/dumbbell/kettle bell there, there is. A combination of all of the above (and more) at different time intervals and intensity is what a well-around workout measured only by a Crossfit routine can achieve; and no other (however) modern a gym can bring out in one.

  This is not all though, for without the keen eye ( and constant supervision of Ben & Hanna) Crossfit will still be only but a randomly used term… It is the well—prepared session(s) and the expertise of the trainers which, make the CrossFit come to life with each and every one of us taking part in the Crossfit experience.

  If you ever thought starting up, changing the workout routine, or only for the sheer unique training experience do come and join us…be a part of CrossFit experience; as a regular participant, I can guaranty the experience will be only but gratifying! 🙂

 7. Olen intohimoinen ja ahkera juoksija. Viimeisen vuoden olen kärsinyt melko kroonisesti penikkataudista molemmissa säärissä. Lähdin syksyllä hakemaan Benin ja Hannan tunneilta apua tähän vaivaan hauskan lihastreenin muodossa – se kun usein juoksijoilta jää juuri tekemättä. Tähän mennessä olen jo täysin koukussa ja juokseminen on toistaiseksi jäänyt hieman paitsioon. Siltikin tunnen juostessani olevani paremmassa kunnossa kuin koskaan. Benin ja Hannan hyvin tarkassa ja ilahduttavan henkilökohtaisessa/yksilöllisessä ohjauksessa olen kehittynyt huimaa vauhtia erityisesti liikkuvuuden (akilles-jänteet, nilkat, yläselkä…) saralla. Crossfit on täydellinen tuki- tai talvilaji juoksijalle. Tämä on juoksun rinnalla ehdottomasti toinen ykkössuosikkilajini. Jokaisella tunnilla saa todella haastaa itsensä ja treenaaminen on joka päivä erilaista. Mukavassa seurassa ja kannustavassa sekä asiantuntevassa ohjauksessa teen huomaamattani asioita, joita en ikinä uskonut tekeväni. Monipuolista, innostavaa, hauskaa, tehokasta, haastavaa ja motivoivaa – tästä en enää luovu!

 8. Heli Sorvari says:

  Kaikenlaista liikunta on tullut kokeiltua ja harrastettua, mutta tähän lajiin jäi koukkuun, ensimmäinen treenikerta jännitti, turhaan, kaikki liikkeet ja oikeat tekniikat opetetaan huolella. Olen ylittänyt itseni monet kerrat, tehnyt asioita joita ei muuten varmasti tulisi tehtyä..Benin ja Hannan opastuksella ja kannustuksella=)
  Salilla on hyvä, kannustava treenifiilis!

 9. Aloitin crossfit harrastuksen tammikuussa 2012. Päädyin crossfit central Helsinki salille työkaverini innoittamana. Halusin kokeilla jotain täysin erillaista treenimuotoa mihin olin normaali jumpissa (body pump, body attack, kahvakuula jne)vuosien varrella tottunut. Crossfit eroaa näistä aiemmista jumppa harrastuksistani oikeastaan täysin. Päivittäiset crossfit treenit on suunnniteltu vaihteleviksi, joten joka päivä saa kokea jotain uutta ja täten myös kroppa joutuu haastamaan itsensä aina uudelleen ja uudelleen. Olen huomannut että crossfitin myötä sekä henkinen että fyysinen hyvinvointini on parantunut huomattavasti vaikka olenkin vasta lajin aloittelija.
  Crossfit Central Helsinki salilla Ben ja Hanna antavat erinomaista ja yksilölllistä valmennusta. Näin jokaisella harrastajalla on loistavat olosuhteet henkilökohtaiselle kehitykselle. Tämän lisäksi mielettömän ihanat treenikaverit luovat myös positiivisen ilmapiirin salilla toisia aina tsempaten.
  Suosittelen crossfittiä henkilöille jotka ovat kiinnostuneita kehittämään itseään sekä henkisesti että fyysisesti. Mitä “huonompi” kunto, sitä suurempi ja parempi elämys. Tulokset kasvavat ripeästi ja mikäs sen mahtavampaa!

 10. Veronika Acs says:

  Jouduin luopumaan kontaktilajeista useiden loukkaantumisien takia ja olin minulle niin tärkeän urheilun saralla “eksyksissä” kunnes löysin Crossfitin sekä Benin ja Hannan syksyllä 2011. Crossfit sopii mielestäni kenelle vain kuntotasosta, kokemuksesta tai iästä riippumatta.
  Harjoittelu Crossfit Central Helsingissä on tehokasta, johdonmukaista sekä ennen kaikkea ammattitaitoista. Salilla treenaavien kesken vallitsee mahtava tsemppihenki.
  Olen täysi hurahtanut lajiin ja suosittelenkin sitä lämpimästi kaikille!

 11. Sanna Kaipia says:

  I attended the On-Ramp weekend course in March and have been completely hooked after that! CrossFit itself is very challenging sport yet the most fascinating part is to follow-up your own improvement, especially on movements considered not your strengths. The daily classes are continuously alternating; heavy weightlifting one day and forward-rolls or rope-climbing the other, changes keep the motivation up and muscles awake. All the workouts can always be scaled to match your own level of fitness, this makes CrossFit suitable for everyone.

  Ben and Hanna are true professionals, sincerely willing to coach and assist. Both pay great attention to individual needs in the training and are every time able to show what to do and how, also providing optional movements when needed.

  Training atmosphere at CrossFit Central Helsinki is absolutely great! You can surely find the best, most supportive and funniest sports addicts here, CrossFitting together early in the morning and late in the night.

  Join the group, I warmly recommend!

 12. Menetin sydämeni crossfitille, Benille ja Hannalle syksyllä 2011 heidän vetäessä ulkotreenejä töölöläisen koulun pihalla. Sen jälkeen ei ole ollut enää paluuta tavanomaiseen kuntosaliharjoitteluun. CrossfitCentralissa harjoittelu on ollut erittäin kehittävää, tuloksellista, haasteellista ja hauskaa. Treeneihin ei voi kyllästyä, koska joka kerta tehdään eri treenit. Treenikerrat ovat todella hyvin suunniteltuja ja ohjattuja. Ohjaajilta saa henkilökohtaisia ohjeita ja neuvoja sekä kannustusta. Treenikaverit ovat aivan loistavia. Ilmapiiri on avoin, auttavainen ja kannustava. Minä olen kokenut, että Crossfit pakottaa sinua haastamaan itsesi ja selviytymään haasteista, mikä auttaa myös muilla elämänaloilla. Sekin on hienoa että boksille jää aina työpäivän kiireet ja stressi. Crossfitia voi suositella lämpimästi jokaiselle!

 13. Hans Slotte says:

  With absolutely no gym background at all, I right from the beginning found CrossFit Central Helsinki’s training method very suitable for me; before every workout there is short a lesson and practice of how to do the workout the right way, the classes are kept small and you always get advice if needed (also when you are half dead and only halfway in the workout and actually don´t want someone there to tell you to do something properly), but then again that´s what I really like about it!

  The workouts are very alternating from day to day and you never know what´s next, you never get bored. The workouts are being scaled either up or down depending on your own fitness level. I truly believe, despite age, gym experience etc. that CrossFit Central Helsinki has something for everyone!

 14. msaquinn says:

  I’m a social athlete and always played team sports. I’ve never been a gym person. I hate the monotony and find it difficult to motivate myself to go. I was skeptical about crossfit but decided to try it on the recommendation of a friend.
  I fell in love with the crossfit philosophy during the on-ramp course and became a devoted fan of crossfit central Helsinki because of Hanna and Ben and the atmosphere as well as the actual physical space they’ve put together.
  It’s always challenging and because of the format I never have problems motivating myself to go. I feel like making a commitment to a class is the same as making one to a team.
  After doing crossfit for just over a month, I can already feel that I’m stronger and I see a difference in my muscle definition. I can’t wait to see how it improves my performance in the other sports I love.

 15. Heidi Hult says:

  Päädyin Crossfit Central Helsingin On-Ramp kurssille voitettuani kuuntelijakilpailun Radio Voicen nettisivuilla. Palkintona pääsin osallistumaan crossfit-treeneihin kahden kuukauden ajan, osana radiojuontajista ja kuuntelijoista koottua ryhmiä, joiden tarkoitus oli kilpailla toisiaan vastaan.

  Minä olin juuri se, joka tätä lukiessa makaa sohvalla ja miettii, etten minä ainakaan koskaan kykene tuohon. Juuri se, joka ei harrastanut liikuntaa, piste. Joka vanhojen, huonojen koululiikuntakokemuksien ja ryhmätuntiyritelmien perusteella oli jo päättänyt, ettei liikunta vain ollut minua varten. Se ihminen, joka lupaa itselleen joka vuodenvaihteessa muuttavansa tämän asian elämässään, mutta jättää sen kuitenkin tekemättä. Sellainen ihan tavallinen kahden pienen lapsen äiti. Crossfitin maine todella kovakuntoisten urheilijoiden lajina sai minut lähinnä pelokkaaksi, miten ikinä tulisin selviämään tunneilla.

  Crossfit tähtää kokonaisvaltaisen suorituskyvyn parantamiseen. Päivän treenit skaalataan jokaisen kunnolle sopiviksi, ja samalla myös kaiken kuntoisille haastaviksi. Valmentaja on paikalla aina treenatessasi, ja saat aina yksilöllistä huomiota sekä apua, toisin kuin esimerkiksi kuntosalilla käydessäsi. Kaikissa liikkeissä keskitytään paitsi suorituksen haastavuuteen, myös liikkeen oikeaoppiseen suorittamiseen. Jokaiseen tuntiin sisältyy myös liikkeiden harjoittelua ja hiomista, mikä vahvistaa lajissa kehittymistä.

  Tuntien vaihtelevuus ja haastavuus motivoi osallistumaan, ja yllätinkin itseni keskimäärin viideltä tunnilta viikossa. Jo alussa koetut pienetkin onnistumisen tunteet koukuttivat, houkuttelivat tulemaan yhä uudestaan salille. Porukka on kannustava, hyväksyvä ja avoin. Pelkäsin turhaan olevani ulkopuolinen tai epätoivottu hidaste tunneilla. Kannustus ja neuvot kokeneemmilta yhdessä omin silminkin havaittavan kehityksen kanssa motivoivat jatkamaan.Oli uskomatonta huomata, että alun peloistani ja huonosta lähtökunnostani huolimatta minä pärjäsin porukassa mukana, omalle kuntotasolleni sopivaksi skaalattuna. Ennen kilpailun alkua en koskaan haaveillutkaan selviytyväni kirjaimellisesti sadoista toistoista askelkyykyissä ja kahvakuulan heilautuksissa tai että saisin maastavedossa yli oman painoni nostettua. Yhtäkkiä vannoutunut sohvaperuna ei malttanut odottaa seuraavia treenejä.

  Crossfit on muuttanut eniten liikunnallista itseluottamustani. Se on saanut minut uskomaan, ettei oikeasti koskaan ole liian myöhäistä yrittää muuttua. Crossfit on paitsi parantanut yleiskuntoani sekä suorituskykyäni, myös ennen kaikkea muuttanut asennettani niin itseäni kuin liikkumistakin kohtaan ja lyhyessä ajassa kaatanut pääni sisältä esteitä. Kaikkea kunniaa en anna kuitenkaan vain lajille. Vähintäänkin yhtä suuri kiitos kuuluu Benille ja Hannalle. Amazing people, can’t stress this enough. The heart and soul of the place, and the thing I truly do believe makes CrossFit Central Helsinki so special.

  Kiitokset myös Voicelle, Intersportille sekä tietysti Reebokille kokemuksen mahdollistamisesta. Best price I ever won in my life and one of the best experiences ever, hands down. This is only the beginning.

 16. Päivi Pesu says:

  When I signed up for CFCH on-ramp course in April 2012, I was just curious to see what crossfit is about. But, by the end of the course I was totally hooked. First of all, all my weaknesses that I didn’t know existed were revealed, and I was shown that I can do something about them. Secondly, it was great to workout with other people, and at the same time, get advice to my individual needs from the coach. Now, after 6 months, I’m doing things I thought I could never do. It’s thanks to coach Ben who insists on good technique, encourages and makes you understand your own limitations and capabilities.

  I love the atmosphere at CFCH created by coaches Hanna & Ben and people who share the enthusiasm for the sport. It’s about taking crossfit seriously without being too serious. I highly recommend CrossFit Central Helsinki!

 17. hphuhtin says:

  I started at CrossFitCentralHelsinki in May/2012. I can honestly say it is one of the best decisions in my life. Before that I had barely moved for approx seven years and mostly just sat next to a computer, quite unhappy about myself. Kids, work, busy.. the usual excuses.

  That has all changed. At 39 year age I’m in better shape than ever and improving all the time. I enjoy life every day much more than before. I like to sleep late, but I find myself waking up at 6AM to make it to the 7AM class. How did this happen? CrossFit motivates me, and makes you train hard. It has been called addictive and I fully agree. It is that the workout is never the same, you can’t skip one day and think “I’ll come tomorrow” – you miss a great workout.

  I have to say I though I had a “bad knee” and a “bad ankle” for the rest of my life. Now I don’t buy that anymore. It is just the matter of having the will to work on the weakness and it WILL improve.

  And the 12 people/class limit works great, and that “the gym is full”. That way Ben & Hanna know each individual who participate in the classes, their strengths, their weaknesses. It is REALLY like having your own personal coach.

  Well what can I say – get in the queue, it doesn’t cost anything, and when the time comes, signup, get fit, change your life, we’ll be there with you!

  PS. Believe what your coach tells you to do or NOT to do 🙂

 18. Lapsena ja teini-ikäisenä harrastin urheilua jonkin verran, mutta lähinnä sen vuoksi, että olisi jotain tekemistä. En ollut urheilullinen ja vihasin urheilua. Pitkän ja hoikan kehonrakenteeni vuoksi olin kömpelö ja en hallinnut lainkaan raajojani. Juostessa jalat menivät solmuun ja kävellessä kädet osuivat minne sattuu.

  Aloitin liikkumisen vasta yli parikymppisenä erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla. Monesti ennen tuntia olin vähällä perua ja joka tunnilla katselin vain kelloa ja toivoin, että loppuisi tunti jo. Monesti en jaksanut tai viitsinyt tehdä kaikkea täysillä. Sen lisäksi tein kaiken luultavasti väärinkin. Enkä sietänyt lainkaan kipua. Jos jokin liike sattui ja edes vähänkin koski, niin tein sen kevyemmin. Vihasin kuntosaleja ja kaikkea painonostoliikkeitä. En edes jaksanut nostaa paninonnostotankoa, siis ilman ylimääräisiä painoja. Melkein kaikkea tuli kokeiltua, mutta aina lopulta kyllästyin ja janosin jotain uutta lajia.

  Pari vuotta sitten innostuin juoksusta, josta tulikin uusi harrastus. Jumpat väheni ja juoksu kerrat vain lisääntyivät. Aloitin rinnalle hotjoogan, jotta juoksu pysyisi mielekkäänä. Kyllästyin myös juoksemisen yksitoikkoisuuteen ja sen tylsyyteen.

  Kuulin tutulta Crossfitista ja sen rääkkitunneista tai siltä ne minusta kuulosti. Silloin ajattelin, että laji kuulostaa ihan kamalalta, mutta samalla kiehtovalta lajilta. Tuttuni kertoi myös siskostaan joka ei ole eläessään saanut leuan vetoja, mutta harrastettuaan Crossfittiä muutaman kuukauden hän sai leukoja tuosta vain jo yli 10 kpl.

  Heti kun kuulin, että Helsinkiin oli avattu Crossfitcentral sali, niin ilmoittauduin On-Ramp kurssille, jonka suoritin maaliskuussa. Kurssilla tuli varsin selväksi, että olen heikko ja lihaksiton. Ennen sitä ei tullut edes mieleen, että yläkropassa pitäisi/kannattaisi olla enemmän voimaa. Sen lisäksi tajusin kuinka paljon minulla oli puutteita ja opittavaa. Muistan kuinka Ben käänteli päätään ja totesi, että minun pahin heikkous on yläkroppa, josta tulee joskus vahvuuteni, En edes saanut tehtyä punnerruksia edes polvillani. Siis oikealla tavalla, kuten Ben ja Hanna opettavat. Olenhan minä tehnyt “miesten punneruksia” vaikka kuinka monta, mutta pelkästään lantiota liikuttamalla ylös ja alas. 🙂

  Vaikka en osannut tai kyennyt tekemään paljon mitään, niin aina oli jotain korvaavia ja kevyempiä liikkeitä sen hetken kunto tason mukaisesti. Mistään treenistä ei voinut luikerella pois vedoten siihen, että ei osaa tai pysty. Seuraavan päivän treeniohjelma näkyy edellisenä päivänä ja joka kerta totesin itselleni, että ihan hirveä rääkkitunti tulossa josta en tule selviämään. Siitäkin huolimatta menin tunnille innossani ja lähdin sieltä pois vieläkin paremmalla mielellä. 🙂

  Salin yhteishenki ja fiilis on mieletön! Vaikka olisinkin viimeinen tai hitain, niin siltikään minua ei nolota tai hävetä! Silloin kun tuntuu ettei mikään suju ja haluaisi vaan luovuttaa, niin yllättäen saatkin mielettömästi energiaa ympärillä olevista kannustavista salikavereista. Itseni haastaminen on myös uusi taito jonka olen oppinut Crossfitissä. Nykyään siedän kipua ja tuskaa vaikka kuinka pitkään! Se voi kuulostaa sairaalta, mutta on ihan mieletön fiilis, kun tunnin jälkeen voi todeta antaneensa kaikkensa. Myöskin painonnostoliikkeet onnistuvat jo aika painavilla painoilla Jos vertaan tämän hetken minääni tammikuun minääni, niin ero on valtava! Kehitystä on tapahtunut valtavasti ja melkeinpä huomaamattomasti! En tunne itseäni vieläkään kovin voimakkaaksi, josta syystä yllätyn usein kun teen uusia ennätyksiä, ihan kuin se tapahtuisi vahingossa. Mitä enemmän kehityn, niin sitä enemmän nälkä kasvaa. Uusi opittu taito saattaa avata portit uuteen aloitettavaan taitoon.

  Ben ja Hanna ovat parasta mitä tässä salissa on. Heiltä saa erittäin korkealaatuista ja ammattimaista ohjausta ja he ovat aidosti kiinnostuneita treenaajien kehityksestä. Saan heiltä usein hyvää palautetta omasta kehityksestä ja onnistumisista. Erityisesti Benille näyttäisi olevan todella tärkeää, että liikkeet tehdään oikein ja turvallisesti. Hän jaksaa uudelleen ja uudelleen korjata samat toistuvat virheet ja jossain vaiheessa itsekin huomaa, että liikkeet alkavat sujua vähemmän virheellisinä. Myöskin erilaiset lihas-, nivel- ja kroppavaivat otetaan huomioon yksilö tasolla. Tarvittaessa vaivasta kärsivän treenaajan liikkeet muutetaan vähemmän kuormittavaksi tai pahimmassa tapauksessa kyseinen treenikerta muuttuu pelkästään venyttelyksi. Tämäkin on mielestäni selvä osoitus siitä, että jokaisen terveydestä ja kunnosta välitetään.

  Lokakuun 1. päivä oli ikimuistoinen. Sain 1. leuan vedon ja vielä suorilta käsiltä! 😀 Edes juostu maraton ei tuntunut niin hienolta! Nytsaan kaksi peräkkäistä leukaa helpommalla ja vaikeammalla tavalla!

 19. Mikko Kasi says:

  With almost everything already said, I’d like to emphasize couple of small aspects.

  I’ve had dozens of different coaches in various sports and I can say Ben is no doubt one of the best ones. And that’s the secret of Crossfit Central Helsinki; with this sort of sport where you simply aim to improve your health, come as you please and pay for it, you can rarely really say that you have a coach. Here you can. Ben seems to know everybody’s PR’s, occasional minor injuries, technique flaws and so on. And most important of all, he really cares of everyone’s progress.

  Another small, yet important thing is the right level of discipline. It might be his charisma – or just that we Finns are so polite to foreigners – but the fact that everyone pays attention when Ben is going through a workout or a technique makes all classes very efficient. Nobody wants to squeeze an hour a day of their busy schedules and then just goof around. That being said, I guess humor, laid-back attitude and the good bunch of people are still among the most important reasons for all of us for coming back day after day.

 20. Eric Grabner says:

  I moved to Finland in August 2012, and had joined the waiting list for CFCH in June 2012. I was finally able to join the gym in December 2012 and the wait was absolutely worth it. I’ve been a member of 3 other CrossFit gyms, one in Finland and two back home in Canada and CFCH has been by far my favorite.

  As others have stated, the coaching is top notch. Ben and Hannah are fantastic coaches and motivators, and the programming is a great mix of CrossFit workouts, functional strength work, and gymnastics. They strike an excellent balance that allows for constant skill improvements. In the five months I was a member I progressed in leaps and bounds, and a large part of that was because I was looking forward to going to classes.

  The CFCH members are wonderful, friendly people and it is a tight knit community. I would heartily recommend CrossFit Central Helsinki to novices looking for a different type of gym, and to the grizzled CrossFit veterans as well.

 21. I started training at CFCH in august 2012. Coaching is very professional, great atmosphere, awesome athletes. Highly recommended!

 22. CFCH:n hyvin henkilökohtainen valmentajasuhde – Ben tuntee meidän kaikkien heikkoudet ja vahvuudet – ja pieni, enintään 12 hengen ryhmäkoko erottaa sen muista saleista ja varmistaa omaa luokkaansa olevan ohjauksen.

  Enpä olisi uskonut että vielä joskus menisin innoissani viikoittain harjoittelemaan tempausta, työntöä, renkaillenousua, tiesmitä.. mutta onneksi aloitin treenaamisen, vappuna 2012. En sitä ennen ollut tehnyt n. 8 vuoteen oikeastaan mitään urheilua aktiivisesti, työt, perhe, jne. Sen sijaan istuin paljon päätteen ääressä. Jäin heti koukkuun, varsinkin alkuun kehitys on huimaa. Joissakin asioissa toki kärsivällisyyttä tarvitaan. Olen aina ollut erittäin aamu-uninen, mutta kun CrossFit-kärpänen puree, se herättää neljä kertaa viikossa salille klo 7. Varo vain!

 23. Antti purola says:

  High-end tason personal trainingia pienryhmässä, todella loistava hinta/laatusuhde.

 24. Aku Immonen says:

  Best box in Helsinki!

 25. Olen treenannut crossfittiä jenkkifutiksen rinnalla toukokuusta 2012. Joukkueen puntti- ja juoksutestit ovat osoittaneet, että kehityn vähintään yhtä hyvin kuin tavallisella punttisalilla treenaavat. Painonnostotekniikoitani on myös kehuttu, mistä kiitos kuuluu Benille ja Hannalle. Crossfit Central Helsingissä ohjaus on erittäin asiantuntevaa ja ryhmäkoon rajaaminen mahdollistaa yksilöllisen ohjauksen. Hyvä yhteishenki ja rento tunnelma takaavat viihtyvyyden.

 26. Jani Lumpov says:

  In short this is easily to best thing I have ever done to myself. I have always been keen to do team sports but at the same lacked the discipline to do results orientated weightlifting / bodybuilding. CrossFit brings the results I would look to get through intensive bodybuilding and builds a solid foundation to do any other sports. After receiving what I feel is personal coaching at it’s best, I strongly feel that no one should ever be let to train at gyms on their own without a proper supervision or a long sports background. And if the visible and measurable results wouldn’t be enough, through CrossFit I have learned to know some of the coolest people on the planet who make even the worst workouts worth suffering through and push me for that one extra rep!

 27. Arto Siurua says:

  I remember the feeling I had when I first heard of CrossFit. I thought CF is some kind of hipster sports, where men wear skirts and tight spandex pants. Simultaneously.

  Well, long story short, I ended up giving it a shot. After 6 months of waiting, I finally got myself into On Ramp course in CFCH.

  I could write pages and pages and pages worth of good feedback about CFCH, but here are some of the highlights I’ve experienced within the last 1+ year:
  1. Ben is just one of THE BEST (notice the capitalization) coaches there is! Ben has a great mixture of professionalism, humor and respect towards the sports and the people on CFCH. Ben know when to push you, and when to take it a bit easier.
  2. I’ve had all kinds of back problems in my life, but for the most part, they have disappeared. When you understand what’s causing your problems, it’s easy to take care of it.
  3. Your training is tailored to you 100%. Just something like a week ago I had some of the back pain appear again. Instead of doing the same workout everyone else was doing, I was able to scale it down to a place where I could still do the workout, but without fear of injuring myself. This kind of flexibility is probably one of the best parts of CFCH
  4. The other people in there are just plain AWESOME! I’ve got to know some super, super cool people through CFCH, and I’m very happy about that!
  5. The feeling of going beyond my “limitations” is so awesome! When I joined, I couldn’t even imagine myself standing upside down. And just a couple of weeks ago I did my first ever handstand pushup! It’s the moments like these that make it all worthwhile.

  Admittedly, membership costs more than basic gym membership. That was one of the concerns for me as well at some point. However, comparing CFCH membership to a gym membership is kind of like comparing a Toyota with a Ferrari. There’s just no comparison. They are not in the same universe even. What I mean is, that you get the individual coaching also at the price of membership fee. You can’t hire a decent coach for one hour for the price of CFCH membership fee.

  If you’re on the fence about starting CF of about CFCH, take my word for it. Jump on the bandwagon. It’ll be so worth it!

  Arto

 28. ~1,8 years CFCH experience. Awesome cult members! I’ve seen many different kind of coaches on my hockey career and I can honestly say that the coaching quality here is the highest what I’ve ever seen. Extremely strict line focusing on techniques is the best what Crossfit athletes can get from coaches!

 29. Allmost 500 workouts done in CFCH! Started as a newbie and kept coming to the box every week atleast 3 times, until this day. There is no stopping to this on my behalf. Learned a lot of new skills like skipping and double unders.

  Also Olympic lifting was new to me! Never did i knew that someday i’m able to do a 80kg Squat Snatch and 110 Squat Clean? It is possible, Boooom!”!
  This is possible because of good coaches Ben and Hanna! They know where you need extra work and allways mention when you succeed in something! This keeps you goin!

  I’ve enjoyed every minute at Jätkänsaari and our awesome box. I’m a proud Cult Member!

  C’mon!!!

 30. Olen harrastanut crossfittia nyt reilun vuoden ja ei ole kyllä ollut ikävä ennen niin tutuiksi tulleille Bodypump tunneille. Crossfit salilla parasta on varsin yksilöllinen valmennus, johon normisalilla ei ole ollut samalla tavalla mahdollisuutta (ilman oman valmentajan palkkaamista). Salilla on mahtava henki ja kaikki kannustavat toisiaan. Huonohkon itsekurin omaavana henkilönä tämä treenimuoto on sopinut itselle ainakin loistavasti, sillä muiden kannustus ja valmentajan jatkuva tsemppaaminen ovat estäneet itseä menemästä sieltä missä aita on matalin. Tästä syystä olen kehittynyt enemmän vuoden aikana, kuin monen vuoden aikana perinteisellä salilla. Tästä on hyvä jatkaa! 🙂

 31. Where to even start! One thing’s for sure, my training will never be the same! If I hadn’t joined Central I would still be doing cable curls at the local gym, completely unaware of where I could take my body&mind. Before starting at Central I thought I was a pretty tough cookie… Boy was I proven wrong! Whether it’s the “you can do it, stay strong”s, the extra programming catered to my goals or the rehabilitation when something goes wrong, the CFCH team will give you all the attention and knowledge (seriously, pick any exercise related topic and Ben will have the answers) you could possibly need for a value which exceeds way beyond of what you actually pay per month. Also, I cannot thank Ben enough for pushing me to do more when he could see that I just wanted to give up, that has had major carryover to other parts of my life as well. If you want to get really strong, learn new skills and lifts or just get a sweat on, CFCH is THE place. Join the Cult… 😉

 32. Started doing crossfit in the beginning of this year, I have a gymnastics background but none of olympic weightlifting. Crossfit Central Helsinki is possibly the best box in town, since the crew training there is very supportive, so are the coaches. Regardless of your weaknesses or level of Fitness, you will get the very best support and guidance from the coach and your training partners. As I told my weakness may be olympic weightlifting, i have got the training plan from the coach so as the best tips on how to develop this skill. CFCH box is never too crowded so you will get Private time with coach almost everytime.

 33. pulusite says:

  Alotin noin vuosi sitten selkä kirjaimellisesti poikki, pikkuhiljalleen lähdettiin korjailemaan asioita joista suurin oli tekniikka kaikessa tekemisessä. Tätä kautta selkäkivut huomaamatta rupesikin hellittämään ja nyt vuoden treenaamisen jälkeen pystyn treenaamaan 110%!

  Tom Hanks Ben ja muut valkut!

 34. Having tried all sorts of gyms, exercise methods etc., this is by far the best place and can’t imagine ever chaning it to something else. The gym itself is well equipped, and even on a peak hour there is plenty of equipment and space to do your thing. However, it is the coaches (special nomination to Ben!) and the other members that makes this place unique. The starting point of your fitness is not relevant wheter is i beginner (like me) or competing – It is where you will get yourself. Would recommend it to anyone and everyone anytime!

Post questions, comments or experiences!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s